16.03.2017 Åpent fjøs på Farstad i Fræna kommune

Torsdag 9/3/17 hadde vi invitert til åpent fjøs hos Vignir Arnarson og Katrin Markusdottir på Farstad i Fræna kommune.

Vertskapet åpnet sitt nye sauefjøs for oss og våre besøkende. Fjøset er bygd i to omganger og har nå plass til 500 v.f. sau hvor besetningen fortsatt er under oppbygging. Nå er det bare 10 dager igjen til lamminga skulle starte hvor det forventes ca 650 lam. Vignir gleder seg til lamminga og spesielt det å ta i bruk sitt nye vaktrom som henger oppunder taksperrene midt i fjøset. En genial konstruksjon som man kan få til når egeninnsatsen er stor under bygginga.

 

Både vi og vertskapet var spente på oppslutningen, men det var en jevn strøm av besøkende hele dagen. Undertegnede var grillsjef for dagen og vartet opp med nygrillet får ytrefilet med dertil tilbehør.

Som medarrangør hadde vi med oss HGT AS og Eiksenteret i Malmefjorden.

På tampen av dagen var det tid for foring og da fikk vi sett det rullende forbrettet i praksis. Effektivt ble båndet kjørt tilbake og gammelt fôr fjernet, før fôrkutteren startet med å legge på nytt fôr. Ja på 15 minutter var 300 sau fôret, og særlig raskere enn det kan ikke det gjøres!

 

Vi takker for en fin dag på Møre.

Med vennlig hilsen

Rune Dullum

Slakthuset